Shambhala SMDH

Wat is Shambhala (Reiki) MDH?

Shambhala ( Reiki ) MDH betekent: Shambhala Multidimensional Healing.

In de herfst van 1996 is een nieuwe energie aan de mensheid geschonken door Master Germain (de Bron waar Reiki uit is gegeven) via een Master Leraar; Hari Das Melchizedek. Vanwege al het werk dat mensen op aarde hebben verricht om hun trillingsniveau te verhogen is Master Germain in staat geweest om deze hele hoge vibratie tot ons te zenden. Het is een verlenging van de Reiki−energieën die tot nu toe bij ons bekend zijn. Hij heeft gevraagd om deze energie Het Shambhala Multi Dimensional Healing te noemen, Shambhala in het kort. Shambhala bouwt verder aan het origineel Reiki-systeem door toevoegingen.

Waar komt Shambhala vandaan (Het Reiki verhaal van voor Dr. Usui)

Shambhala was een systeem dat bedacht en ontwikkeld werd in het oude Atlantis. Het werd gecreëerd door een hogepriester in de tempel van Genezing, hij was bekend onder de naam; de verlichte Master Germain. De priester verliet de tempel en begon een reis door de hoge bergen van Atlantis en begon daar zijn eigen groep van Atlanteanen die zich De Bezielden noemden. De Bezielden verbraken alle banden met de Atlanteanen die op het vaste land achterbleven en zonderden zich af. Ze zochten naar een techniek en manier waarbij de spirituele ontwikkeling van alle Atlanteanen gelijk zou zijn met als achterliggende bedoeling de afschaffing en verbanning van rassenverschillen die veroordeeld werden door de geestelijke en spirituele vooruitgang van het Atlantische Ras. Veel van de Atlanteanen die beschouwd werden als geestelijk en spiritueel achterlijk werden door Priesters, Priesteressen en de Koninklijke familie misbruikt als slaven.

Germain kreeg in dat leven een aantal symbolen door, die geprojecteerd konden worden in de energiebanen van een ieder en die het trillingsniveau van diegene zover kon verhogen dat zijn/haar spirituele handicap overtroffen zou worden en gelijk getrokken zou worden met de andere Atlanteanen. Omdat te bereiken ontving Germain 22 symbolen een meesterlijk aantal. Toen Atlantis werd verwoest vertrok Germain met een aantal van zijn volgelingen naar het historische Tibet. Daar probeerde hij door te gaan met het verhogen van het collectief spiritueel bewustzijn. Om te zien wat er zou gebeuren met deze wetenschap gaf hij drie symbolen aan een aantal personen die zeer verwant waren aan het Atlantische ras.

De meesten van hen gebruikten de symbolen voor hun spirituele groei. Anderen, helaas, gebruikten deze kracht voor een duister, negatief en verderfelijk doel. Zij misbruikten, verdraaiden de symbolen door ze te veranderen en te transformeren. Germain en De Bezielden besloten dat de tijd nog niet rijp was voor dat moment om alle 22 symbolen te geven aan de toenmalige maatschappij.

Nu is de tijd wel rijp en mag er weer met deze mooie liefdesenergieën gewerkt worden.

Tijdens de vier Shambhala Reiki cursussen leer je hoe je Universele Energie heel praktisch toe kunt passen tijdens alledaagse situaties zoals bij sportblessures, plotselinge pijn, onrust of slapeloosheid. Een Shambhala duurt enkele minuten (maximaal 10), terwijl Reiki behandelingen volgens het Usui Systeem vaak minimaal 20 tot 90 minuten duren. Shambhala energie wordt vaak als beduidend intenser ervaren dan de oorspronkelijke Reiki energie. Je ziet hoe je jezelf en anderen energetisch reinigt en (weer) in balans brengt. Er is aandacht voor stoffelijke en fijnstoffelijke zaken zoals bijvoorbeeld de verschillende Chakra‘s en Auralagen. Gronding/aarding is van essentieel belang, want spirituele thema‘s vormen de basis van Shambhala. Wat weet je over het reinigen van voedsel, kristallen, ruimtes en het opladen daarvan? Wellicht krijg je nieuwe inspiratie tijdens de vier niveaus van Shambhala.

Indeling: De complete cursus bestaat uit vier dagdelen.

1. Tijdens de eerste cursus leer je de Shambhala energie aan jezelf en anderen door te geven (als dezen het wensen!).

2. Bij de tweede cursus ligt de nadruk op afstandsbehandelingen. Je leert de daarbij passende symbolen te gebruiken.

3. Met de derde graad word je in staat gesteld, de eerstegraads afstemming/inwijding te geven. Gedegen uitleg vind je in een uitgebreide handleiding.

4. Na afronding van het vierde cursusdeel kun je alle vier cursussen aan anderen geven.

Je beslist zelf hoeveel tijd je tussen de verschillende cursussen wilt nemen. Bij alle vier delen hoort een uitgebreid handboek met diverse tips en mogelijkheden en een passende boekenlijst. Een aantal boeken kun je ter plekke inkijken.

De cursusprijs per dagdeel is € 75,- Vera geeft de inwijdingen individueel of in kleine groepjes van hooguit 3 personen tegelijk. Dit is door veel cliënten als prettig ervaren.