De 7 Hoofdchakra’s

1e CHAKRA

image050

Het eerste Chakra bevindt zich tussen de genitaliën en de stuit. De kleur is rood. Het daarbij horende symbool is de 4-bladige lotus. Het element is aarde. Het zintuig is ruiken en de daarbij horende organen zijn de bijnieren.

2e CHAKRA

image052

Het tweede Chakra bevindt zich ca. 2 cm onder de navel, op de hoogte van het heiligbeen. De kleur is oranje. Het symbool de 6-bladige lotus. Het element is water. Het zintuig is de smaak. En de daarbij horende organen zijn de voortplantingsorganen ( eierstokken, prostaat, testikels).

3e CHAKRA

image054

Het derde Chakra bevindt zich 3-4 cm boven de navel. De kleur is geel of goudgeel. Het symbool is de 10-bladige lotus. Het element is vuur. Het zintuig is het zien. De daarbij horende organen zijn de alvleesklier (pancreas).

4e CHAKRA

image056

Het vierde Chakra bevindt zich in het midden van de borst. De kleur is groen, roze en magenta. Het symbool is de 12-bladige lotus. Het element is lucht. Het zintuig is het tastzintuig. Het daarbij horende orgaan is de thymus.

5e CHAKRA

image058

Het vijfde Chakra bevindt zich in het keelgebied. De kleur is licht blauw of aquamarijn. Het symbool is de 16-bladige lotus. Het element is ether. Het zintuig is het horen. Het daarbij horende orgaan is de schildklier.

6e CHAKRA

image060

Het zesde Chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. De kleur is indigoblauw. Het symbool is de 96-bladige lotus. Het zintuig is het buitenzintuiglijk waarnemen. Het hierbij horende orgaan is de hypofyse.

7e CHAKRA

image062

Het zevende Chakra is de kruinchakra. De kleuren zijn violet, wit en goud. Het symbool is de 1000 bladige lotus. De hierbij horende orgaan is de Epifyse. Het kruinchakra is de verbinding met het Hogere Zelf, het is de toegang tot het Kosmisch Bewustzijn en de Perfectie.